vodilna slika

ETM: Pohodniki so se podali na prvi pohod, Glavni trg pa je bogatejši za stojalo za kolesa

datum: 17. 09. 2014

Evropski teden mobilnosti je v polnem zamahu.

Danes zjutraj so se pohodniki pod vodstvom Planinskega društva Krka Novo mestopodali na prvega izmed dveh pohodov, ki jih organizirajo v času Evropskega tedna mobilnosti 2014.

Pohodniki so se zbrali pred rotovžem, od koder so se podali do Žabje vasi, po gozdni poti do Šentjošta in Stopič na Goli vrh. Pohodnikom so se pridružili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Novo mesto.

 

 

Drugi pohod načrtujemo 21. 9. 2014 ob 15. uri, znova izpred rotovža. Pohodniki se bomo nato skozi Ragov log in preko ločenskega mostu podali na Marof, nato po Kettejevem drevoredu do Bršljina ter po Zupančičevem sprehajališču ob reki Krki nazaj na Glavni trg. Hoja, ki traja približno dve uri, je nenaporna in primerna za družine z otroki. Prijave na oba pohoda zbirajo na 041 693 195 (Tone Progar) in 040 224 544 (Marica Praznik).

 

Danes ob 14. uri pa smo na Glavnem trgu pred Klubom LokalPatriot postavili stojalo za kolesa, ki je darilo zavarovalnice Adriatic-Slovenica. Podžupanu Mestne občine Novo mesto mag. Franciju Bačarju ga je predala direktorica PE Novo mesto Jasmina Kovačič.

 

031 splet.jpg

 

nazaj