vodilna slika

Brezplačni prevozi z mestnimi avtobusi v mesecu septembru

datum: 26. 08. 2014

Tudi izposoja koles na TIC-u bo brezplačna.

Mestna občina Novo mesto obvešča vse občanke in občane, uporabnike mestnega potniškega prometa, da bodo septembra vse vožnje z mestnimi avtobusi brezplačne, zato nakup mesečne vozovnice ni potreben. Akcija poteka v okviru projekta Evropski teden mobilnosti 2014.

 

ETM2013 2 splet.jpg

 

Mestna občina Novo mesto v mesecu septembru znova omogoča vsem uporabnikom mestnega potniškega prometa brezplačne vožnje. Gre za akcijo, ki jo mestna občina skupaj s podjetjem Arriva Dolenjska in Primorska, d. o. o., vsako leto organizira v okviru projekta Evropski teden mobilnosti, ki ga obeležujemo med 16. in 22. septembrom.

Ob tej priložnosti še obveščamo občanke in občane ter obiskovalce Novega mesta, da bo tudi izposoja koles na Turistično-informacijskem centru na Glavnem trgu 6 ves mesec september brezplačna.

Obenem znova obveščamo vse občane, da skupaj s Komunalo Novo mesto, d. o. o., do 10. septembra letos intenzivno zbiramo stara, odslužena kolesa. Nekaj teh koles bomo na osrednji prireditvi, ki bo na dan brez avtomobila, 22. septembra, obnovili. Pripravljamo namreč tekmovanje za najlepše obnovljeno kolo, ki ga bodo zmagovalci za nagrado odpeljali domov, nekaj koles pa bomo podarili. Če imate doma kolo, ki ga ne uporabljate več, ga pripeljite v zbirni center na Podbevškovo ulico na Cikavi, lahko pa vam ga tudi odpeljejo od doma, če boste to storitev naročili na elektronski naslov: narocilo@komunala-nm.si . Odvoz je seveda brezplačen.

 

 

 

nazaj