vodilna slika

Plesnemu studiu Novo mesto naziv evropskih prvakov

datum: 22. 07. 2014

Ekipa plesalcev Plesnega studia Novo mesto se je udeležila Evropskega prvenstva v hip hop, electric boogie in break dance disciplinah

PLESNEMU STUDIU NOVO MESTO NAZIV EVROPSKIH PRVAKOV

 

Številčna ekipa plesalcev Plesnega studia Novo mesto se je v sredo, 9.7.2014, odpeljala v italijanski Rimini, kjer je, od 10.7. do 13.7.2014, potekalo Evropsko prvenstvo v hip hop, electric boogie in break dance disciplinah. Na evropsko prvenstvo se uvrsti le najboljših 5 skupin in 10 posameznikov ter parov iz posamezne države, zato je na tovrstnih mednarodnih tekmovanjih konkurenca izredno huda.

Plesni studio Novo mesto se je na tekmovanje uvrstil s štirimi velikimi hip hop skupinami, tremi malimi hip hop skupinami, štirimi hip hop pari in solo hip hop članico.

Že prvi dan tekmovanja smo osvojili odličja, in sicer si je 2. mesto in s tem naslov evropskih podprvakov priplesala mala hip hop skupina članov2 »Jagodni izbor« (hip hop mame), takoj zatem pa je 3. mesto pripadlo še veliki hip hop skupini članov2 »Dangerous« (hip hop mame). Isti dan je tekmovala še hip hop velika skupina otroci »Let's go kids«, ki so dosegli 7. mesto, ter mladinski par Zala Košiček in Neža Koprivnik, ki sta v konkurenci 106. parov svoj nastop zaključili na 41. mestu.

V petek, 11.7.2014 , je svoj nastop odlično odplesala mala hip hop skupina otroci »Game Over«, ter osvojila 3. mesto. Ravno tako so se, v konkurenci 73. parov, na plesišče podali naši hip hop pari otroci: Živa Valentinčič & Nika Gašpar sta dosegli 40.mesto, Lana Livk & Patrick Tisovec ter Neja Perše & Monika Udir pa so si delili 49.mesto. Proti koncu tekmovalnega dne so nastopile še velike hip hop mladinske skupine. Naša mladinska hip hop skupina z imenom »Harder, Better, Faster, Stronger« je izmed 23. skupin dosegla 9. mesto.

Sobota pa je bila za Plesni studio Novo mesto dan, ko so slavili naslov evropskih prvakov. Naša članska hip hop skupina »SoFLY«, ki je že na državnem prvenstvu dobila stoječe ovacije in naslov državnih prvakov, je znova odlično opravila svoj nastop in si priplesala še naslov evropskih prvakov. Odlično 22. mesto je dosegla tudi hip hop solo članica Maša Udovč, ki je tekmovala v konkurenci 147. solistk.

Zadnji dan evropskega prvenstva so bile na vrsti še male članske in mladinske hip hop skupine. Naši mali članski hip hop skupini »SoFLY« so na koncu za las ušle stopničke, a vseeno je njihov dosežek odličen, kajti izmed 46. skupin so osvojili 4. mesto.

Za nami je dolga, zelo uspešna in nepozabna sezona, pred nami pa krajše počitnice, saj se bomo že kmalu znova podali na mednarodno tekmovanje, in sicer na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo konec septembra v Bochumu v Nemčiji. Z doseženimi rezultati smo več kot zadovoljni, saj so odraz našega dela in dokaz, da imamo na dolenjskem izvrstne plesalce. Za vnaprej imamo seveda motivacijo in željo, da vsakič sežemo še malo višje, kar pa ob tako izvrstni ekipi naših plesalcev in koreografov, Robija Grmeka in Žige Sotlarja, zagotovo ne bo težava.

Hvala vsem, ki zaupate v nas in nas podpirate.

Plesni studio Novo mesto

3.jpg

4.jpg

5.jpg

 6.jpg

 7.jpg

 8.jpg

 9.jpg

 

10.jpg

nazaj