vodilna slika

Plakatna razstava slovenskih avtocest

datum: 09. 07. 2014

Razstava v Kettejevem drevoredu bo na ogled do 28. julija.

Z izgradnjo avtocest so v družbi DARS, d. d., sledili strateškim ciljem: zagotoviti ustrezne povezave v državi, državo povezati s širšim evropskim prostorom, izboljšati prometno varnost, spodbuditi gospodarski razvoj, povečati neposredne ekonomske učinke in zmanjšati negativne prometne vplive na okolje.

Konec decembra 1972 so za promet odprli prvi avtocestni odsek Vrhnika–Postojna. Danes upravljajo 607 kilometrov avtocest. DARS, d. d., želi kot graditelj, upravljavec in vzdrževalec ob tej priložnosti opomniti na pot, ki so jo prehodili, da danes lahko odpremo vrata novim, za varnost pomembnim ciljem in se samozavestno spopadamo z izzivi, ki jih prinaša zagotavljanje večje pretočnosti prometa, učinkovitega in uspešnega delovanja avtocestnega sistema ter vzpostavljanje prometnih in gospodarskih tokov.

V ta namen je v Kettejevem drevoredu v Novem mestu na ogled plakatna razstava slovenskih avtocest, s katero želimo širšo javnost seznaniti s pomembnostjo varnostnih, okoljevarstvenih, mobilnih in drugih vidikov prometa.

Na današnji otvoritvi sta zbrane nagovorila predsednik uprave DARS, d. d., mag. Matjaž Knez in župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič.

 

002 splet.jpg

 

 008 splet.jpg

 

KOK 3794 splet.jpg

Foto: Foto Asja (Robert Kokol)

nazaj