vodilna slika

Delovno srečanje župana in predstavnikov občinske uprave s predsedniki svetov mestnih krajevnih skupnosti

datum: 31. 01. 2011

Na srečanju so govorili o aktualnih projektih v krajevnih skupnostih.

V ponedeljek, 31. januarja 2011, popoldne so se na delovnem sestanku z županom Alojzijem Muhičem in predstavniki občinske uprave srečali predsednice in predsedniki svetov mestnih krajevnih skupnosti.

 

 

Skladno z dnevnim redom sta Mojca Tavčar in Izidor Jerala z Oddelka za prostor Mestne občine Novo mesto uvodoma obrazložila potek priprave državnega prostorskega načrta za tretjo razvojno os ter okvirni potek osi na območju Mestne občine Novo mesto. Pojasnila sta, da Ministrstvo za promet RS pripravlja študije variant za obvozno cesto skozi Šmihel. Na vprašanja predsednikov sta odgovorila, da datuma javne razgrnitve še ni ter dodala, da mestna občina sprejema pobude občanov v zvezi s pripravo prostorskih aktov kot vodilo in pomoč k boljšim in sprejemljivejšim rešitvam za posamezno okolje. Prav tako bo mestna občina na pobudo krajevnih skupnosti Ministrstvu za okolje in prostor RS predlagala, da s projektanti predstavi projekt v krajevnih skupnostih. Če ne bo nepredvidenih zapletov, bi gradnja tretje razvojne osi lahko stekla že konec leta 2012.

V nadaljevanju so predstavniki mestne občine predstavili predlog odloka o proračunu Mestne občine Novo mesto za leto 2011, pojasnili posamezne predvidene projekte, način njihovega izvajanja ter način zagotavljanja sredstev za delovanje krajevnih skupnosti.
Nato so predsednice in predsedniki razpravljali o konkretnih vprašanjih v posameznih krajevnih skupnostih in načrtu dela v letu 2011. Osrednje teme pogovora so se nanašale na Glavni trg (tlakovanje, infrastruktura, promet, garažna hiša in tržnica), avtobusno postajo, mestno večnamensko dvorano na Portovalu, reševanje prostorske problematike Romov in rekonstrukcijo Kandijske ceste.

V skladu s sklepi delovnega srečanja bo mestna občina pripravila dodatno obrazložitev po posameznih krajevnih skupnostih za projekte za leto 2011. Krajevne skupnosti bodo po prioritetah oblikovale načrt dela po projektih za obdobje 2011-2014, na osnovi katerih bo mestna občina pripravila predlog načrta realizacije programov krajevnih skupnosti za obdobje 2011 do 2014.

Ta četrtek se bo župan z ekipo srečal še s predsednico in predsedniki svetov primestnih krajevnih skupnosti.

nazaj