vodilna slika

Na kratko o 4. redni seji občinskega sveta

datum: 28. 01. 2011

Občinske svetnice in svetniki so na včerajšnji 4. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto v drugi obravnavi sprejeli Odlok o spremembah in...

Občinske svetnice in svetniki so na včerajšnji 4. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto v drugi obravnavi sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu Revoz, Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za prostorsko ureditev skupnega pomena za daljnovod DV 2 x 110 kV RTP Bršljin - RTP Gotna vas, Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Grad Grm ter v prvi obravnavi Dopolnjen osnutek odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za sosesko Brod - Drage ter Predlog odloka o proračunu Mestne občine Novo mesto za leto 2011.


Po skrajšanem postopku je bil sprejet Predlog sprememb in dopolnitev Programa opremljanja stavbnih zemljišč za območje občinskega podrobnega prostorskega načrta »Poganci« in predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje opremljanja »Poganci«.


Svetniki in svetnice so ob živahni razpravi potrdili razpisni dokumentaciji za Izvedbo javno zasebnega partnerstva za projekt »Servisni objekt za tenis s kegljiščem« ter Izvedbo javno zasebnega partnerstva za projekt »Izgradnja športne dvorane - Velodrom Češča vas«. Potrdili so tudi Program odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v Mestni občini Novo mesto za leto 2011 ter Program oskrbe s pitno vodo v Mestni občini Novo mesto za leto 2011.

Glede možnih rešitev prostorskega urejanja romskega naselja Žabjak je občinski svet sprejel sklep, da soglaša z neodplačnim prenosom zemljišč za potrebe legalizacije romskega naselja Žabjak in spremljajočih prostorskih ureditev v last MONM in s tem, da MONM rešuje prostorsko problematiko romskega naselja Žabjak skozi spremembe in dopolnitve OPN vendar pod določenimi pogoji, in sicer: da se zemljišča prenesejo v last MONM šele po sprejetju sprememb in dopolnitev OPN, da MORS zagotovi zmanjšanje območja izključne rabe za potrebe obrambe oziroma zemljišča, ki naj bi se urejala za romsko naselje Žabjak in spremljajoče prostorske ureditve izključi iz območja izključne rabe za potrebe obrambe ter da bo nadomestna kmetijska zemljišča zaradi spremembe namenske rabe iz kmetijskih (najboljših) in gozdnih zemljišč v stavbna zemljišča v postopku priprave sprememb in dopolnitev OPN zagotavljal MORS oziroma druga državna institucija.

Občinski svet se je tudi seznanil z variantnimi lokacijami bodoče mestne večnamenske dvorane in potrdil lokacijo umestitve mestne večnamenske dvorane v športno rekreacijski park Portoval.

 

DSC06133 splet.jpg

 

 

 

Župan o sprejeti rešitvi prostorskega urejanja romskega naselja Žabjak

Župan o prostorski ureditvi za daljnovod DV 2 x 110 kV RTP Bršljin - RTP Gotna vas

Župan o prvi obravnavi proračuna MONM za leto 2011

nazaj