vodilna slika

Župan sprejel Roberta Kruha, prvonagrajenega fotografa natečaja Poslikajmo Slovenijo

datum: 20. 01. 2011

Fotografski natečaj z naslovom Poslikajmo Slovenijo ob 20-letnici osamosvojitve Republike Slovenije

Datum: 20. 1. 2011

 

Župan sprejel Roberta Kruha, prvonagrajenega fotografa natečaja Poslikajmo Slovenijo

 

Župan Alojzij Muhič je danes sprejel Roberta Kruha, prvonagrajenca fotografskega natečaja z naslovom Poslikajmo Slovenijo ob 20-letnici osamosvojitve Slovenije, in organizatorja Primoža Žižka, direktorja podjetja Zavod Tovarna.

Novomeščan Robert Kruh, univ. dipl. inž. gozdarstva, zaposlen na Zavodu za gozdove Slovenije, OE Novo mesto, se je začel s fotografijo resneje (čeprav še vedno ljubiteljsko) ukvarjati v drugi polovici leta 2008. Na srečanju z županom je povedal, da ga zanimajo predvsem motivi narave. Fotografiranje je znaj hobi, ob katerem se sprošča, svoje umetniške izdelke pa redno objavlja na t. i. fotoblogu. Njegovo delo se prepoznali tudi drugi, o čemer zgovorno pripovedujejo tudi številni dosežki.   

Dosežki

2009

-       Fotoblog http://www.robertkruh.com/blog izbran med 50 najbolj impresivnih fotoblogov na svetu po izboru ameriške revije Smashing Magazine.

-       Na fotografski delavnici na Hrvaškem prva nagrada za najboljšo fotografijo.

-       Skupinska razstava Mljet Island.

-       Objava fotografije v ameriški fotografski reviji Fotoblur.

-       Sodeloval na več skupinskih razstavah v Klubu LokalPatriot.

-       Tridnevno vodenje fotografske delavnice v Ljubljani.

-       Uradni fotograf v Klubu LokalPatriot, Novo mesto.

2010

-       Objava fotografije na naslovnici angleške knjige z naslovom "Why People Need Plants" (Royal Botanic Gardens, UK).

-       Vodenje tridnevne fotografske delavnice v Beli krajini.

-       Avtor fotografij v knjigi z naslovom Duhovi avtorja Mihe Mazzinija.

-       Zmagal na največjem slovenskem fotografskem natečaju Poslikajmo Slovenijo ob 20. letnici osamosvojitve Slovenije (www.pictureslovenia.com).

-       Dobil priznanje za fotografijo "PSA Diploma" (Photographic Society of America) ameriškega združenja za fotografijo.

-       Objava fotografij v večjih slovenskih tednikih, mesečnikih.

 

Primož Žižek je povedal, da je na natečaju sodelovalo 970 fotografov iz 57 držav, in sicer z 2800 fotografijami. Portal si je ogledalo več kot 160.000 ljudi.

Izbrane fotografije bodo predstavljene tudi na razstavah tako doma kot v tujini. Dejal je, da izhajajo iz tega projekta ob 20-letnici osamosvojitve Slovenije, ki ga je podprl tako državni politični vrh kot tudi številni gospodarstveniki in kulturniki, tri pobude: da pošljemo Slovenci po pošti v svet čim več razglednic z motivi naše države; da bi čim več občin, zdraviliških in turističnih centrov sprejelo gostovanje razstave; da bi bile razstave tudi v pobratenih in prijateljskih mestih slovenskih občin.

Župan je povedal, da je vesel uspeha Roberta Kruha tudi zato, ker je to izjemna promocija za našo očino. Pohvalil je tudi organizatorja, »ki s tem promovira sodoben in vse bolj pomemben način komuniciranja z javnostjo in je hkrati odlična reklama za naše turistične bolj in manj znane destinacije«.

 

Kabinet župana 

 DSC06117.JPG

 

DSC06115.JPG

 

DSC06120.JPG

nazaj