vodilna slika

Opereta Ženin v zagati ob osrednjem kulturnem prazniku v naši občini

datum: 17. 01. 2011

Opereto bo v Športni dvorani Marof izvedel Novomeški simfonični orkester v ponedeljek, 7. februarja 2011, z začetkom ob 19. uri.

Datum: 17. 1. 2011

 

Opereta Ženin v zagati ob osrednjem kulturnem prazniku v naši občini

 

Na današnji novinarski konferenci smo v sodelovanju z Glasbeno šolo Marjana Kozine predstavili letošnjo osrednjo slovesnost v počastitev kulturnega praznika. Gre za premiero operete Viktorja Parme v treh dejanjih z naslovom Ženin v zagati.

 Po uvodnem županovem nagovoru, v katerem je pohvalil ustvarjalno in prizadevno delo GŠMK in se ji zahvalil za vsakoletni izjemni prispevek v novomeško zakladnico, je o obsežnosti organizacije in pomembnosti prireditve govoril dr. Boris Dular, predsednik organizacijskega odbora. O vsebini premiernega glasbenega dela je govoril avtor besedila dr. Igor Grdina, ki je pohvalil Glasbeno šolo Marjana Kozine, saj »presega zgolj pedagoško poslanstvo«. Dejal je, da je avtor glasbe operete Ženin v zagati povezan tudi z našim partnerskim mestom in nosilcem projekta EPK 2012.

Več kot 250-člansko skupino nastopajočih (vključno z gosti - pevskimi zbori) sta predstavila dolgoletni ravnatelj GŠMK, ki je prvih 16 let tudi vodil novomeški simfonični orkester, in sedanji dirigent Sandi Franko. Predstavitev je zaokrožil predsednik Sveta šole mag. Johannes Jernej Krmc, ki je dejal da gre za zahteven in odmeven projekt, saj sega tudi izven meja naše države.

Na slovesni premieri operete Ženin v zagati, ki jo bo v Športni dvorani Marof izvedel Novomeški simfonični orkester pod vodstvom dirigenta Sandija Franka v ponedeljek, 7. februarja 2011, z začetkom ob 19. uri, bo osem solistov, pri tem izjemnem glasbenem dogodku pa bodo sodelovali tudi Mešani pevski zbor Krka Novo mesto, Mešani pevski zbor Pomlad Novo  mesto in Mešani pevski zbor Revoz Novo mesto.

Isti dan bo po mestnem jedru tudi brezplačen kulturni sprehod pod vodstvom Marjane Antić iz Kompasa Novo mesto. Na pot se bodo podali ob 16. uri izpred mestne hiše na Glavnem trgu.

V okviru kulturnega praznika vabi na prireditev tudi KUD Žumberak, ki 12. februarja 2011, ob 18. uri v KCJT organizira dogodek z naslovom IZ TE GORE ŽUMBERAČKE s številnimi nastopajočimi.

Vljudno vabljeni na kulturne priboljške.

Kabinet župana

 Kopija od DSC06100.JPG

 

Kopija od DSC06102.JPG

nazaj