vodilna slika

Novo mesto – zdravo mesto

datum: 15. 10. 2010

V Novem mestu bo jutri tradicionalna prireditev Novo mesto – zdravo mesto.

Društvo joga v vsakdanjem življenju Novo mesto jutri pripravlja tradicionalno prireditev Novo z naslovom Novo mesto - zdravo mesto. »S prireditvijo želimo spodbuditi prebivalce naše regije, da vsi skupaj postanemo aktivnejši pri ohranjanju in krepitvi lastnega zdravja ter zdravega in čistega okolja. Menimo, da s tem dogodkom v precejšnji meri prispevamo k doseganju cilja, saj so se obiskovalci lanske prireditve zelo dobro odzvali s predlogi dodatnih vsebin za letošnjo prireditev. Tako smo udeležencem omogočili sooblikovanje programa za pridobivanje in poglabljanje znanj, ki vodijo h krepitvi zdravega načina življenja,« so zapisali organizatorji.

V Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto se bodo tako jutri od 9. do 21. ure zvrstile številne dejavnosti. V avli kulturnega centra bo razstavni prostor podjetij in nevladnih organizacij, na ogled pa bo tudi fotografska razstava ob 20. obletnici Društva joga v vsakdanjem življenju Novo mesto. V mali dvorani bodo čez dan predavanja o zdravem načinu življenja, dogajanje pa bodo ob 20. uri sklenili s kulturno prireditvijo.

Kot so organizatorji med drugim povedali na dopoldanski novinarski konferenci, na jutrišnji prireditvi pričakujejo udeležence iz vse Slovenija pa tudi iz sosednje Hrvaške.

Glavni pokrovitelj prireditve Novo mesto - zdravo mesto je Mestna občina Novo mesto. Župan Alojzij Muhič je ob tem med drugim poudaril, da se novomeške občina pogosto pridružuje prireditvam, ki osveščajo o pomenu zdravja in Društvo Joga v vsakdanjem življenju tudi sicer pomembno prispeva k promociji zdravja in zdravega načina življenja. »In kar je še pomembnejše - člani Društva Joga v vsakdanjem življenju in drugi ljubitelji joge se poleg vrednote zdravja in zdravega načina življenja med drugim zavzemajo za pozitivno mišljenje, strpnost in nenasilje. To pa so vrednote, ki morajo biti temelj zdrave sodobne družbe. Zato pozdravljamo tovrstne prireditve in se pridružujemo prizadevanjem za promocijo strpnosti in nenasilja kot načina življenja,« je še povedal novomeški župan.

na novinarski.JPG

nazaj