vodilna slika

Potrdili rebalans proračuna

datum: 10. 09. 2010

Novomeški svetniki in svetnice so včeraj med drugim potrdili rebalans proračuna.

Novomeški občinski svetniki in svetnice so se včeraj sestali na 32. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto. Na zadnji redni seji v tekočem mandatu je bila zagotovo najpomembnejša točka dnevnega reda Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Mestne občine Novo mesto za leto 2010. Svetniki in svetnice so rebalans proračuna potrdili s 17 glasovi za.

Na včerajšnji seji se je Občinske svet med drugim seznanil tudi s poslovanjem podjetja CeROD in izvajanjem njegove dejavnosti v Mestni občini Novo mesto, potrdili so nekatere premoženjsko pravne zadeve in med drugim za ravnateljico Osnovne šole Bršljin vnovič imenovali Martino Picek.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je po seji ocenil: »Ugotavljam, da je z včerajšnjim sprejemom rebalansa proračuna Mestne občine Novo mesto in nekaterih drugih pomembnih točk dnevnega reda zagotovljeno izvajanje nekaterih pomembnih programov in poplačilo opravljenih storitev (čiščenje cest zaradi izdatnih snežnih padavin, sanacija glavne voda iz vodovoda Stopiče ...) v skupni višini približno 2,5 milijona evrov, ki so zaradi višje sile nastopile mimo proračuna 2010. S tem so svetniki Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto ne glede na predvolilni čas izpričali veliko mero odgovornosti, za kar sem jim na koncu mandata iskreno zahvaljujem. S sprejetim rebalansom proračuna je tudi zagotovljena uravnoteženost prihodkov in odhodkov in s tem vzpostavljena realna možnost za uspešno sklenjeno proračunsko leto 2010. To pa je tudi pika na i v uspešni konsolidaciji občinskih financ, kar pomeni, da sem izpolnil obljubo in da bom zaključil mandat brez zapadlih terjatev.«

 

 

nazaj