vodilna slika

Po desetletjih obljub položili temeljni kamen

datum: 07. 09. 2010

V Stopičah so dopoldne položili temeljni kamen za novo telovadnico.

V Osnovni šoli Stopiče je dopoldne potekala slovesnost ob položitvi temeljnega kamna za dolgo pričakovano Telovadnico Stopiče. Tamkajšnja šola je namreč edina v mestni občini, ki telovadnice še nima. Ob tem pa bo stopiška telovadnica tudi nadstandardna, zato bo lahko novomeška občina v njej zagotovila prostor za treninge in tekme nekaterih športnih klubov.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič in predsednik uprave družbe CGP Marjan Pezdirc sta že julija podpisala pogodbo o gradbeno-obrtniških in instalacijskih delih, skupna vrednost pogodbenih del pa znaša dobra 2,7 milijona evrov. Sicer je skupna vrednost investicije Telovadnice Stopiče je ocenjena na 4,5 milijona evrov. Mestna občina Novo mesto je 1,4 milijona sredstev že zagotovila v proračunu za leto 2010, del sredstev pa bo zagotovila prihodnje leto. Prav tako je za leto 2011 predvideno tudi sofinanciranje Ministrstva za šolstvo in šport.

»Vedeti moramo, da je gradnja Telovadnice Stopiče za občinski proračun izjemno velik zalogaj, še posebej v tem, finančno vsesplošno, nehvaležnem času. Do sedaj se tega ni lotila še nobena občinska vodstvena struktura, naj pa spomnim, da segajo zametki ideje in pogovorov o Telovadnici Stopiče še v prejšnje tisočletje. 16 let dolgo brado ima že ta investicijska zgodba. Zato je začetek del toliko bolj pomemben, premišljen in skrbno načrtovan korak. Na javnem razpisu smo izbrali najugodnejšega ponudnika, to je podjetje CGP, in vesel sem, da bomo skupaj z domačim podjetjem ta projekt tudi izpeljali,« je ob položitvi temeljnega kamna povedal župan Muhič.

Na današnji slovesnosti je župan pozval tudi k strpnosti in previdnosti v času gradnje. »Kjer se dela, gradi, je vedno prisotnih tudi nekaj težav. To je vendarle gradbišče, kar pomeni, da bo v naslednjih tednih in mesecih moten promet, parkiranje, mir ..., kajti stroji bodo brneli. A želim, da smo oziroma ste tisti, ki boste tu vsak dan, strpni in uvidevni, saj brez tega seveda ne gre,« je še med drugim dodal župan Muhič.

Temeljni kamen za novo telovadnico so skupaj položili župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, predsednik Uprave družbe CGP, d. d. Marjan Pezdirc, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Stopiče Alojz Golob in ravnateljica Osnovne šole Stopiče Mateja Andrejčič. Na slovesnosti je prvi mož CGP-ja Marjan Pezdirc med drugim povedal, naj bi gradnjo zaključili poleti prihodnje leto. Ravnateljica Mateja Andrejčič je izrazila zadovoljstvo, da bodo v Stopičah vendarle dobili telovadnico, v kateri pa bodo lahko med drugim pripravljali še številne druge prireditve. Tudi predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti Alojz Golob je izrazil zadovoljstvo, da bodo vendarle dobili športno dvorano in se županu Muhiču zahvalil, da je izpolnil svojo predvolilno obljubo.

Ob tej priložnosti je predsednik Ženskega rokometnega kluba Krka mag. Franci Bačar šoli podaril še 10 rokometnih žog. Pred 40 leti so bile namreč tamkajšnje rokometašice državne prvakinje. »10 rokometnih žog simbolizira vsak mandat, v katerem so stopiške rokometašice čakale na novo telovadnico. Naj bo to kot spodbuda in opomin,« je še povedal Bačar.

Sicer pa so današnjo slovesnost s prisrčnim kulturnim programom popestrili tamkajšnji osnovnošolci in osnovnošolke, ki se bodo nove pridobitve zagotovo najbolj razveselili.

 

IZJAVA ŽUPANA ALOJZIJA MUHIČA O TELOVADNICI STOPIČE

nazaj