vodilna slika

Zelena luč za Telovadnico Stopiče

datum: 21. 07. 2010

V Stopičah bodo začeli graditi dolgo pričakovano telovadnico.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič in predsednik Uprave družbe CGP, d.d. Marjan Pezdirc sta podpisala pogodbo o gradbeno-obrtniških in instalacijskih delih za Telovadnico Stopiče. Skupna vrednost pogodbenih del znaša dobra 2,7 milijona evrov.

Novomeški župan Alojzij Muhič je ob podpisu pogodbe med drugim povedal, da je osnovni cilj zagotoviti telovadnico pri Osnovni šoli Stopiče, saj gre za edino šolo v mestni občini, ki telovadnice še nima. Telovadnica Stopiče pa bo nadstandardna, saj bo novomeška občina v njej zagotovila prostor za treninge nekaterih klubov.

Predsednik Uprave novomeškega CGP-ja Marjan Pezdirc je med drugim izrazil pričakovanje, da bodo začeli graditi še pred koncem avgusta letos, predvidoma pa bodo dela končali do konca avgusta prihodnjega leta. Ob tem je poudaril, da bo varnost za tamkajšnje osnovnošolce in osnovnošolke zagotovljena.

Projektna vrednost investicije Telovadnice Stopiče je sicer ocenjena na 4,5 milijona evrov, od tega je, kot že omenjeno, vrednost gradbeno-obrtniških in instalacijskih delih dobra 2.700.000 evrov. Mestna občina Novo mesto je 1,4 milijona sredstev že zagotovila v proračunu za leto 2010, del sredstev pa bo zagotovila prihodnje leto. Prav tako je za leto 2011 predvideno tudi sofinanciranje Ministrstva za šolstvo in šport.

telovadnica stopice podpis za net.jpg

nazaj