vodilna slika

Keltski prstan za prvaka

datum: 08. 07. 2010

Novomeški župan je sprejel državnega kolesarskega prvaka.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes gostil Gorazda Štanglja. Novomeščan se je namreč letos že drugič v karieri povzpel na slovenski kolesarski prestol. Prvič je Štangelj naslov državnega prvaka osvojil leta 1995, konec junija letos pa je na Ptuju še drugič v karieri ugnal konkurenco in po 15-ih letih vnovič osvojil lovoriko. Novomeščan se je tako po številu osvojenih naslovov izenačil s Tadejem Valjavcem in Mitjo Mahoričem, ki sta ravno tako dvakrat osvojila naslov prvaka.

Novomeški župan je med drugim Štanglju čestital za vnovični naslov in mu zaželel še obilo uspehov ter ob tej priložnosti izrazil tudi upanje, da bo Novomeščan nadaljeval uspešno športno pot. Štangelj je tako med drugim zatrdil, da trenutno še ne razmišlja o končanju športne kariere.

Župan Muhič je državnemu kolesarskemu prvaku ob osvojeni lovoriki podaril prstan - simbol zmagoslavja oziroma zmage. Gre za zaščiteno repliko srebrnega keltskega prstana; izvirnik so izkopali na Kapiteljskih njivah, hrani pa ga Dolenjski muzej.

Gorazd Štangelj, trenutno član kolesarskega kluba Astana, je sicer kolesarsko pot začel v novomeškem kolesarskem klubu. Današnjemu sprejemu se je zato pridružil tudi direktor Kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink.

gorazd stangelj za net.jpg

zupan muhic  sprejem stanglja  za net.jpg

sprejem gorazda stanglja za net.jpg

nazaj