vodilna slika

Rotovž obiskala neodvisna strokovnjakinja

datum: 26. 05. 2010

Na rotovžu se je mudila neodvisna strokovnjakinja Združenih narodov.

V Sloveniji se ta teden mudi neodvisna strokovnjakinja Združenih narodov za človekove pravice, dostop do pitne vode in sanitarij Catarina de Albuquerque. V sklopu obiska se želi prepričati, ali Slovenija na svojem ozemlju zagotavlja pravico dostopa do pitne vode in osnovnih sanitarij. Tako se med svojim prvim uradnim obiskom pri nas še posebej posveča temam, kot sta kakovost vode in sanitarna ureditev, vključno z upravljanjem z odpadnimi vodami ter dostopom do pitne vode in sanitarij v državi.

Neodvisna strokovnjakinja je v sklopu obiska popoldne med drugim obiskala Novo mesto, kjer sta jo na rotovžu sprejela župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič in direktor Občinske uprave Mestne občine Novo mesto mag. Jože Kobe. Pogovarjali so se o oskrbi prebivalcev novomeške občine s tekočo pitno vodo, urejanju odpadlih fekalnih in padavinskih voda ter urejanju romskih naselij.

Catarina de Albuquerque sicer prihaja iz Portugalske, kot neodvisna strokovnjakinja je bila imenovana septembra 2008, svojo funkcijo pa je prevzela novembra istega leta.

nazaj