vodilna slika

O športu v javni obravnavi

datum: 07. 05. 2010

Še do 21. maja poteka javna obravnava strategije športa v prihodnjih 10 letih.

V prostorih Mestne občine Novo mesto še do 21. maja poteka javna obravnava strategije športa v prihodnjih 10 letih.


Gre za Strategijo na področju športa v Mestni občini Novo mesto za obdobje 2010-2020, katere cilj je, da bi Novo mesto postalo mesto športa. Razvoj športa bo zato temeljil na treh osnovnih smernicah. V okviru prve bi bil vsak prebivalec povezan s športom oziroma bi se večina prebivalcev Mestne občine Novo mesto lahko identificirala z vsaj enim športnim klubom in si v njem lahko oblikovala svoj način življenja s športom. Druga smernica postavlja cilje na področju kakovostnega in vrhunskega športa. Cilj je, da bi novomeški športniki dosegali vrhunske športne dosežke ne samo na državni ravni, ampak tudi na olimpijskih igrah, univerzijadah in drugih mednarodnih tekmovanjih. Tretja smernica pa se dotika urbanega športnega prostora. V okviru omenjenih prizadevanj naj bi zgradili in uredili športno infrastrukturo po mednarodnih tekmovalnih standardih, ki bi Novo mesto uvrstila na zemljevid evropskih in svetovnih športnih mest.

Pripravljena strategija tako med drugim obravnava prioritete izgradnje športne infrastrukture ter ukrepe za razvoj kakovostnega in vrhunskega športa tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Strategija vsebuje tudi športne aktivnosti, ki so namenjene vsem občanom, saj ima šport pomembno vlogo pri krepitvi in ohranjanju zdravja ter zagotavljanju kakovosti življenja.

Strategija na področju športa je vsem zainteresiranim na voljo na Oddelku za družbene dejavnosti Mestne občine Novo mesto (Glavni trg 24) ali na spletni strani Mestne občine Novo mesto. Pisne pripombe lahko zainteresirani posredujejo na naslov Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto) ali jih na kraju obravnave vpišejo v knjigo pripomb. Rok za podajo pripomb poteče zadnji dan javne obravnave, torej 21. maja.

nazaj