vodilna slika

Prireditev »1000 mest, 1000 življenj«

datum: 20. 04. 2010

Mestna občina Novo mesto se pridružuje aktivnostim v podporo zdravju.

Ob dnevu zemlje bodo v četrtek, 22. aprila, v novomeškem Planet Tuš potekale številne aktivnosti. Dogajanju se z aktivnostmi v podporo zdravju pridružuje tudi Mestna občina Novo mesto.

Svetovna zdravstvena organizacija je namreč pred nedavnim, ob letošnjem dnevu zdravja, pod geslom »1000 mest, 1000 življenj« opozarjala na potrebo o zaščiti zdravja v urbanih središčih. Tako je takrat tudi župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič podpisal t. i. listino v podporo zdravja v slovenskih mestih.

V skrbi za zdravje naših občank in občanov bodo tudi v četrtek, med 13. in 15. uro, v Planetu Tuš potekale predstavitve naših javnih zavodov. V mali dvorani št. 5 se bodo tako predstavili:

  • Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto (od 13.10 do 13.30): predstavili bodo programa »Varno s soncem« in »Onesnaženost zraka s prašnimi delci«;
  • Zdravstveni dom Novo mesto (od 13.30 do 14.15): predstavili se bodo s prispevki »Pomen preventivne dejavnosti v primarnem zdravstvu za zdravje ljudi«, »Zdrav življenjski slog« ter »Telesna vadba in nordijska hoja«;
  • Agencija za šport Novo mesto (od 14.15 do 14.30): predstavili bodo svoje projekte za predšolske in šolske otroke ter mladino in pomen rekreacije v vsakdanjem življenju;
  • Območno združenje Rdečega križa Novo mesto (od 14.30 do 15. ure): predstavili bodo organizacijo Rdečega križa s poudarkom na izvajanju prve pomoči.

Hkrati bodo od 13. do 15 ure ob podpori javnih podjetij CeROD in Komunale Novo mesto v rdeči avli Planeta Tuš potekale tudi demonstracije preventivnih dejavnosti omenjenih javnih zavodov.

Koordinatorica četrtkove prireditve »1000 mest, 1000 življenj« je Mestna občina Novo mesto.

Vljudno vabljeni!

nazaj