vodilna slika

FOTO: Novo mesto z novim častnim občanom

datum: 08. 04. 2010

Sinoči smo se poklonili najbolj zaslužnim občanom

Mestna občina Novo mesto je včeraj praznovala 645. obletnico ustanovitve Novega mesta. Na sinočnji osrednji slovesnosti so se med drugim poklonili najbolj zaslužnim občanom.

Tako je naziv častnega občana Mestne občine Novo mesto prejel redni član Evropske akademije znanosti in umetnosti prof. dr. Milček Komelj za vrhunski znanstveno-raziskovalni, domoznanski in pesniški opus, ki postavlja trajen spomenik novomeški in slovenski kulturi.

Nagradi Mestne občine Novo mesto za leto 2009 sta prejela zdravnica Sonja Cimerman Steklasa za nepogrešljive razvojne dosežke na področju dialize na Dolenjskem in vodja Upravne enote Novo mesto Jože Preskar za njegov izjemen prispevek k humanizaciji državne uprave, ki je postala občanom prijazna državna ustanova.

Trdinovi nagradi za leto 2009 pa sta šli v roke slikarju, fotografu in likovnemu pedagogu Marijanu Mazniku za zavzeto ustvarjalno in mentorsko delo v Likovnem kulturnem društvu Mavrica, ki pomembno bogati novomeško kulturno življenje, ter pisatelju in prevajalcu Damijanu Šinigoju, ki nadaljuje dobro tradicijo slovenskega romanopisja, zraslo v zibelki Novega mesta in Dolenjske.

Sinočnjo slovesnost, poimenovano Gradimo mostove, so s kulturnim programom popestrili člani novomeških društev, zbrane pa je nagovoril župan Mestne občine Novo mesti Alojzij Muhič.

  

milcek komelj1 ZA NET.jpgFoto: Foto Asja

nagrajenci ZA NET.jpgFoto: Foto Asja

milcek komelj ZA NET.jpgFoto: Foto Asja

sonja cimerman steklasa ZA NET.jpgFoto: Foto Asja

joze preskar ZA NET.jpgFoto: Foto Asja

marijan maznik ZA NET.jpgFoto: Foto Asja

damijan sinigoj ZA NET.jpgFoto: Foto Asja

Obrazložitev komisije za priznanja in nagrade

nazaj