vodilna slika

Qlandia bo obogatila ponudbo

datum: 05. 03. 2010

V novomeškem Mačkovcu bo zraslo največje nakupovalno središče na Dolenjskem.

Na novomeškem rotovžu so danes pripravili prvo predstavitev projekta Qlandia - Dežela nakupov. Gre za blagovno znamko družbe Hypo Leasing, d.o.o., novomeška Dežela nakupov pa se bo pridružila verigi nakupovalnih središč, ki so v lasti omenjene družbe. Investicijska vrednost projekta znaša okrog 60 milijonov evrov.

Največji trgovski center na Dolenjskem bo v novomeškem Mačkovcu, v njem pa bo okrog 60 trgovinskih in drugih lokalov. Z odprtjem središča bodo zagotovili tudi nova delovna mesta. Obiskovalcem bo sicer na voljo tudi približno 250 zunanjih in okrog 850 pokritih parkirišč, novomeška Qlandia se bo lahko med drugim pohvalila še s 17 metrov širokim urbanim prostorom - delno parkom, delno pa bo namenjen raznim prireditvam.

Kot je na današnji predstavitvi med drugim povedal vodja najema v Hypo Leasingu Tomaž Bojko, bi lahko Qlandia svoja vrata odprla že novembra letos ali pa marca prihodnje leto. Dokončne odločitev v tem trenutku še ni. Novomeška Dežela nakupov bo zagotavljala podobno ponudbo kot druga nakupovalna središča iz omenjene verige, dnevno pa bi lahko sprejela od osem do deset tisoč obiskovalcev, je še pojasnil Bojko.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je ob današnji predstavitvi povedal, da bo Novo mesto pridobilo izredno veliko trgovsko središče z bogato ponudbo, ter izrazil prepričanje, da bodo Novomeščani zadovoljni in ponosni na novo pridobitev.

Temeljni kamen za gradnjo Qlandie, petega tovrstnega nakupovalnega središča pri nas, so sicer položili 3. decembra lani. Začetek gradnje so takrat simbolično zabeležili župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, generalni direktor Hypo Leasing, d.o.o., Andrej Potočnik in direktor MID Investicije, d.o.o., Robert Herzog.

qlandia 1 ZA NET.jpg

qlandia 2 ZA NET.jpg

 

predstavitev qlandie ZA NET.jpg

nazaj