vodilna slika

Župan pozdravil pobude mladih

datum: 18. 02. 2010

Novomeške svetniške klopi so danes zasedli mladi parlamentarci.

V sejni sobi Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto na rotovžu je danes potekal Otroški parlament, ki ga že tradicionalno pripravlja Društvo prijateljev mladine Mojca. Svetniške klopi je tako zasedlo 14 novomeških osnovnošolcev, ki so letos razpravljali na temo »Stereotipi, rasizem in diskriminacija«.

Mlade parlamentarce je nagovoril tudi župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, sicer pokrovitelj letošnjega Otroškega parlamenta. Med drugim je izpostavil romsko vprašanje, ki je pogosto tarča diskriminacije. Ob tem je izrazil upanje, da bodo mladi prispevali morebitne rešitve za izboljšanje tega vprašanja.

Novomeški župan je ob tej priložnosti mladim zaželel uspešno delo. »Pričakujem pa tudi zapisnik današnjega otroškega parlamenta, da bi lahko vaše želje in pobude proučili in katere od njih vnesli v življenje Mestne občine Novo mesto,« je še dodal župan Muhič.

Otroški parlament, ki jih pripravljajo po vsej Sloveniji, sicer letos obeležujejo 20-letnico. Novomeške svetniške klopi pa bodo mladi vnovič zasedli 4. marca, ko bo na rotovžu potekal še regijski Otroški parlament.

zupan otroski parlament  ZA NET.jpg

otroski parlament2010 1  ZA NET.jpg

otroski parlament2010 2  ZA NET.jpg

nazaj