vodilna slika

Čistili bomo tudi novomeško občino

datum: 02. 02. 2010

Novomeška občina se pridružuje aprilski čistilni akciji.

Vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo se bosta aprila med drugim pridružila tudi Mestna občina Novo mesto in Zavod za turizem Novo mesto.

 

Mestna občina Novo mesto, Komunala, d. d., in Zavod za turizem Novo mesto se pridružujejo projektu Očistimo Slovenijo Društva Ekologov brez meja, ki v soboto, 17. aprila 2010, organizira največjo prostovoljno okoljsko akcijo v zgodovini Slovenije.

Mestna občina Novo mesto bo pozvala tudi vse krajevne skupnosti, šole in druge subjekte, da se priključijo čistilni akciji. Komunala, d. d., bo tudi tokrat, kot že vsa leta doslej, razdelila vreče in rokavice za pobiranje smeti ter določila zbirna mesta za odlaganje smeti, ki jih bo potem odpeljala na smetišče Cerod na Leskovcu.

Zavod za turizem se bo skupaj z Ribiško družino Novo mesto in Kompasom, d. d., lotil čiščenja nabrežin okljuka reke Krke in morebitnih divjih odlagališč okoli starega novomeškega mestnega jedra ter v Portovalu in Ragovem logu. Hkrati bodo poskrbeli tudi za odvoz odpadkov na Cerod na Leskovcu.

V strategiji Zavoda za turizem je omenjena akcija le del celoletnega projekta skrbi za čisto ter lepo in urejeno okolje, ki bo tudi letos izvedel razpis Ocenjevanje najbolj urejenih krajev in objektov v Mestni občini Novo mesto.

»Za Zavod za turizem poziv Ekologov brez meja ni nič novega, saj že ves čas od ustanovitve naprej skupaj z novomeškimi ribiči skrbimo za čiščenje okljuka reke Krke okoli mestnega jedra. Bržčas je tudi zato Novo mesto prejelo dve vidni evropski nagradi. Leta 2007 specialno nagrado za okljuk reke Krke in nepotvorjene nabrežine ter lani nagrado švicarske turistične organizacije za najlepše rečno mesto v Sloveniji,« je ob tem povedal direktor Zavoda za turizem Novo mesto Ivo Kuljaj.

jakasuln 2 ZA NET.jpgFoto: Jaka Šuln

nazaj