vodilna slika

Poslanica župana ob začetku šolskega leta

datum: 01. 09. 2009

malčkom, šolarjem, dijakom, učiteljem in profesorjem

Dragi malčki, šolarji in šolarke, dijaki in dijakinje,


čas merimo z različnimi enotami, za vas so seveda pomembno merilo prav počitnice. Te za večino vedno prehitro minejo. A čar brezskrbnih dni je prav v tem, da jih ni preveč in ne postanejo brez vsebine. Zato se veselite novega šolskega leta in vsega, kar vam to prinaša - nove sošolce, prijatelje, znanja, izkušnje ... Zajemajte učenost z veliko žlico, saj prav znanje kljub velikim svetovnim spremembam ostaja dobrina, ki nima roka trajanja in ji vrednost nikoli ne pade.
Ob vseh resnih vsebinah v natrpanem šolskem urniku pa si seveda vzemite čas tudi za sproščeno preživljanje prostega časa in ne strogo šolska raziskovanja. Bodite mladi in uživajte v vsem dobrem, kar vam to obdobje prinaša! Mestna občina Novo mesto pa želi soustvarjati vašo zgodbo o uspehu, saj tudi vi s svojimi idejami, energijo, pozitivnimi rešitvami in iskreno neobremenjenostjo sooblikujete naš skupni prostor.

Spoštovane učiteljice, cenjeni učitelji, profesorice in profesorji ter ostali pedagoški delavci,
prepričan sem, da tudi vam vsako šolsko leto pomeni nov izziv, ki odpira nova obzorja in priložnosti za osebnostno in poklicno napredovanje. Verjamem, da je lepo, čeprav zelo zahtevno, delovni čas preživljati z mladimi, jih učiti, usmerjati, poslušati. Hkrati pa je poseben izziv složno z njimi graditi medgeneracijski most tako, da pri tem ni žrtev in preveč bolečih izkušenj, ampak veselje do dela in življenja na sploh.
Vsem skupaj želim prijetno preživljanje skupnega časa ter čim več pozitivnih in zanimivih spoznanj, ki bodo odskočna deska v uspešen in samozavesten jutrišnji dan. Srečno!

 

Alojzij Muhič,
župan

nazaj