vodilna slika

Novinarska konferenca o pridobivanju državnih in evropskih sredstev v Mestni občini Novo mesto

datum: 02. 07. 2009

Danes dopoldne je župan sklical novinarsko konferenco na temo pridobivanja državnih in evropskih sredstev v Mestni občini Novo mesto.

NOVINARSKA KONFERENCA O PRIDOBIVANJU DRŽAVNIH IN EVROPSKIH SREDSTEV VMESTNI OBČINI NOVO MESTO

 

Danes dopoldne je župan sklical novinarsko konferenco na temo pridobivanja državnih in evropskih sredstev v Mestni občini Novo mesto.

 

Mag. Jože Kobe, vodja Oddelka za komunalne zadeve, krajevne skupnosti in kmetijstvo, je izčrpno predstavil rezultate prijav na mednarodnih in državnih razpisih tako po vsebinski kot tudi finančni plati. Predstavil je prijavljene projekte, ki obsegajo naslednja razpisna področja:

- razpis za prednostno usmeritev - razvoj obmejnih območij s Hrvaško,

- razpis za sofinanciranje komunalne infrastrukture v romskih naseljih,

- razpis za prednostno usmeritev »regionalni razvojni programi« v okviru operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »razvoj regij«,

- kohezijske sklade.

Skupna vrednost projektov, s katerimi smo bili uspešni na kandidaturah na mednarodnih in državnih razpisih v obdobju 2006 do 2013 znaša 56.387.455 EUR, od tega so sredstva zagotovljena iz državnega proračuna znašala 14.780.675 EUR, iz kohezijskih skladov 31.257.119 EUR, strukturnih skladov EU 5.372.439 EUR, proračuna ostalih občin 4.977.222 EUR ter proračuna Mestne občine Novo mesto 20.044.186 EUR (vir podatkov: gradivo za medije, ki ga je pripravil mag. Jože Kobe).

 

Ivan Kuljaj je predstavil uspešno delovanje najmlajšega javnega zavoda v občini, in sicer Zavoda za turizem. Zavod je v lanskem in letošnjem letu kandidiral na evropskih razpisih za pridobivanje nepovratnih sredstev. Rezultati javnih razpisov še niso objavljeni.

 

Mag. Mojca Špec Potočar je predstavila aktivnosti Razvojnega centra Novo mesto, d. o. o., ki uspešno sodeluje z Mestno občino Novo mesto pri prijavljanju in pridobivanju sredstev za posamezne projekte s področja izvajanja nalog spodbujanja regionalnega razvoja, izvajanja štipendijske sheme za Dolenjsko (evropski socialni skladi), regionalne destinacijske organizacije, mreže podjetniški inkubator Podbreznik in še nekaj manjših projektov, ki so v teku.

 

Mestna občina Novo mesto je tako uspešna pri pridobivanju denarja iz različnih razpisov.

 

Kabinet župana

 

 DSC03126.JPG

 

nazaj