vodilna slika

Prireditve ob občinskem prazniku

datum: 06. 04. 2009

Izgradnja podjetniškega inkubatorja se začenja.

V mestni hiši je danes potekala novinarska konferenca ob občinskem prazniku Mestne občine Novo mesto 7. aprilu.
Župan Alojzij Muhič je predstavil osrednjo slovesnost, ki bo tako kot vsa leta doslej prav na praznični torek ob 19. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine, ko bomo spoznali dobitnike Nagrade Mestne občine Novo mesto in Trdinove nagrade za leto 2008. Vstop na prireditev je prost.
Turistično društvo Novo mesto bo ob tej priložnosti organiziralo »Potepanje po Novem mestu«, ki se bo začelo ob 16. uri pred Dolenjskim muzejem. Voden ogled Novega mesta bo trajal predvidoma dve uri in pol.
Ob številnih športnih, kulturnih in drugih dogodkih, ki se odvijajo ob občinskem prazniku, sta mag. Mojca Špec Potočar (Razvojni center Novo mesto) in Boštjan Blatnik (Imos, d. d. Ljubljana) podrobneje predstavila obsežen razvojni projekt - Podjetniški inkubator v Podbrezniku. Projekt treh partnerjev (Mestne občine Novo mesto, Razvojnega centra Novo mesto in Imos Holdinga) sofinancira tudi EU, in sicer v višini skoraj 1,1 milijona EUR. Temeljni kamen Podjetniškemu inkubatorju pa bomo položili prav na občinski praznik mestne občine, torej v torek, 7. aprila, ob 12. uri v Podbrezniku. Inkubator, v katerem naj bi delovala mlada in tehnološko inovativna podjetja, pa naj bi zaživel v začetku leta 2010.

DSC02914 splet.jpg

nazaj