vodilna slika

Županov sprejem športnic Športnega društva Bushido in plesalcev Plesnega studia Novo mesto

datum: 02. 09. 2008

Ju-jitsu in hip hop sta med mladimi zelo priljubljena.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes popoldne sprejel športnice Športnega društva Bushido, ki so na kadetskem in mladinskem evropskem prvenstvu v ju-jitsu konec meseca maja v Mariboru dosegle izvrstne rezultate. Lea Jerman in Patricia Jerman sta bili bronasti, Andreja Jakše pa srebrna. Župan je sprejel tudi pionirsko formacijo Plesnega studia Novo mesto, ki je na junijskem svetovnem prvenstvu v hip hopu v Bremnu dosegla 4. mesto.

 

Župan Alojzij Muhič je najprej iskreno čestital vsem športnicam in športnikom ter njihovim trenerjem za nedavne uspehe. Povedal je, da Mestna občina Novo mesto po najboljših močeh prispeva k razvoju športnih disciplin v občini, ustvarjanju boljših pogojev za delo ter obljubil podporo tudi v prihodnje. Posebej je v svojem nagovoru izpostavil pomen volonterskega dela z mladimi, ki v veliki meri prispeva k dosežkom športnikov.
Rafko Križman, podžupan in direktor Agencije za šport Novo mesto, je dodal, da ima Novo mesto vrsto uspešnih športnic in športnikov ter ekip, da pa je ključno kakovostno delo z mladimi in učinkovita promocija športa. Povedal je, da le vztrajno in uspešno delo vodi do vrhunskih dosežkov ter olimpijskih odličij.
Ob koncu so se gostje županu zahvalili za sprejem ter obljubili, da si bodo še naprej prizadevali za izvrstne dosežke.

 

 DSC02697 za splet.jpg

nazaj