vodilna slika

Župan sprejel novega ameriškega veleposlanika v Sloveniji

datum: 17. 06. 2008

Veleposlanik se je seznanil z razvojnimi cilji mestne občine.

V torek, 17. junija, je župan Alojzij Muhič sprejel novega veleposlanika Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji Nj. eksc. g. Yousifa Boutrousa Ghafarija z delegacijo.

Novi veleposlanik si je za prvo pot po Sloveniji izbral ravno Novo mesto. Župan mu je ob tej priložnosti predstavil mestno občino, pri čemer je s predstavniki območne gospodarske in obrtne zbornice podrobneje orisal stanje v dolenjskem gospodarstvu, obrti in podjetništvu. Več pozornosti so sogovorniki namenili tudi razvoju novomeške univerze, pri čemer je veleposlanik ponudil pomoč pri morebitnih povezavah z ameriškimi univerzami.

 

Veleposlanik se je rodil 27. septembra 1952 v Libanonu, po preselitvi v ZDA pa je 6. septembra 1978 postal ameriški državljan. Na državni univerzi Wayne je leta 1974 diplomiral iz matematike, tri leta kasneje pa je iz matematike ter računalništva in kemičnega inženiringa magistriral. Leta 1992 je opravil magisterij še iz poslovne uprave na državni univerzi Michigan. Predsednik Bush ga je že leta 2005 imenoval za člana odbora za tuje štipendije v programu Williama J. Fulbrighta, leta 2008 pa je bil izvoljen za podpredsednika omenjenega odbora.

Je poročen in ima tri otroke.

 


nazaj