vodilna slika

Slovesna akademija ob občinskem prazniku

datum: 08. 04. 2008

Podeljene so nagrade in priznanja mestne občine za leto 2007.

Včeraj zvečer je bila v Kulturnem centru Janeza Trdine osrednja slovesnost ob občinskem prazniku Mestne občine Novo mesto. Na slovesnosti je ob 20-letnici sodelovanja z nemškim mestom Langenhagnom nastopil več kot 100-članski združeni pihalni orkester, podeljene so bile tudi nagrade Mestne občine Novo mesto za leto 2007.

Naziv častnega občana Mestne občine Novo mesto je prejel dr. Mihael Japelj, nagrado mestne občine Jože Jazbec in Leonard Jože Kukec, Trdinova nagrajenca sta dr. Marijan Dović in Milan Markelj, grb Mestne občine Novo mesto za leto 2007 pa so prejeli Bernarda Zorko, Slavko Matko in Območno združenje Rdečega križa Novo mesto.

Na slovesnosti sta spregovorila novomeški župan Alojzij Muhič in župan mesta Langenhagen Friedhelm Fischer. Dogodka so se udeležili še veleposlanik ZR Nemčije v Sloveniji Nj. eksc.dr. Hans-Joachim Goetz z delegacijo, številna delegacija iz Langenhagna, konzul Republike Slovenije na Poljskem Jan Walczak, župan slovaškega mesta Trnava Štefan Bošnak z delegacijo, predstavniki prijateljskih mest Torun in Bihać, predsednik Slovenskega kulturno-športnega društva Krka iz Hanovra Jože Zavec s soprogo ter veleposlanik Republike Indonezije v Republiki Sloveniji Nj. eksc. g. Triyona Wibowa s soprogo in delegacijo, ki je Glasbeni šoli Marjana Kozine in njenemu ravnatelju Zdravku Hribarju podelil častno priznanje indonezijske vlade za širjenje indonezijske kulture v Novem mestu in Sloveniji. Glasbena šola namreč že tri desetletja uporablja indonezijske inštrumente kolintage in anklunge.

 

IMG 3638 za splet.jpg

nazaj