vodilna slika

Srečanje župana s predsedniškim kandidatom Peterletom

datum: 28. 09. 2007

Župan je gostu predstavil aktualne teme in odprta vprašanja občine.

Danes dopoldne se je na neformalnem obisku pri županu Alojziju Muhiču mudil predsedniški kandidat Lojze Peterle. Župan mu je na kratko predstavil aktualne teme in odprta vprašanja občine. 

Sogovornika sta se pogovarjala o pomenu in umestitvi 3. razvojne osi, pri čemer je župan predstavil variantne rešitve poteka trase. Strinjala sta se, da bi bilo potrebno slediti cilju, da os ni le komunikacijska, temveč zlasti razvojna. Govorila sta tudi o ustanavljanju univerze ter se strinjala, da je univerza s podporo gospodarstva edini smiselni pristop za razvoj regije. Župan je še poudaril, da je nujno potrebno urediti romsko vprašanje, saj v Romih vidi precej delovnega potenciala, ki ga dolenjska podjetja potrebujejo.

Sogovornika sta izpostavila probleme v zvezi z izgradnjo avtocestnega traka, ki izvirajo predvsem iz nerešenih lastniških vprašanj in razlastitvenih postopkov. Spregovorila sta še o prihodnosti letališča v bližnji Prečni, regionalizaciji, prostorskem načrtovanju in aktualnih investicijah.

 

DSC01630-za%20splet.jpg

nazaj